Unde se avântă vulturii

Citind o recenzie a unui ”coleg de breaslă”, am zis că de ce nu să fac și eu o mică recenzie asupra ultimului roman citit de mine.

Romanul se intitulează ”Unde se avântă vulturii” și este scris de Alistair Maclean. La prima vedere am avut dubii despre carte căci sincer e prima oară când aud de autorul respectiv, dar acum chiar am rămas plăcut surprins și chiar voi încerca să mai caut și să citesc opere ce îi aparțin.

Ca un scurt rezumat, acțiunea se petrece în anii celui de-al Doilea Război Mondial și îi are protagoniști pe niște soldați englezi ce își riscă viața pentru a salva un general american din sediul serviciilor secrete germane, Schloss Adler, un castel impunător, la altitudine mare, de aici și titlul.
În ceea ce privește personajele principale, ele sunt 3 și anume Maiorul Smith un super personaj care la un moment dat se dă agent dublu fiind de partea naziștilor, locotenentul Schaffer și un agent dublu Mary ce i-a ajutat să intre în sediu.

Acel general american a fost răpit de către naziști deoarece avea la cunoștință planuri despre cel de-al doilea front, însă acesta se dovedește a fi un simplu actor plătit de englezi.
Sunt multe întorsături de situație, m-a ținut cu sufletul la gură la orice final de capitol și chiar este o lectură plăcută.
Nu este grea de citit, nu sunt descrieri peste descrieri, o lectură perfectă pentru o zi de weekend.

Sper ca pe această cale să fi trezit interesul și altora, și dacă da atunci vă urez lectură plăcută.
Dacă nu vă place lectura, este și o ecranizare a romanului avand-ul în rolul locotenentului Schaffer pe Clint Eastwood. Desigur urmează să mă uit și eu, dar asta mai încolo.

Reclame

5 gânduri despre “Unde se avântă vulturii

  1. Sper să nu te oftice ecranizarea. Nu că am citit sau văzut, dar e un fel de regulă generală. Probabil că voi încerca totuși cartea, în urma recenziei tale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s